Why a VA?

Nu ik een paar maanden werk als VA (Virtueel Assistent) krijg ik nog regelmatig de vraag “Wat is een VA en wat doe je dan”.

En dan is het aan mij om in een paar zinnen uit te leggen wat een VA allemaal kan betekenen voor een ondernemer. De toegevoegde waarde van een VA is nog onbekend bij ondernemers.

We denken vaak aan een traditionele secretaresse of aan een duizendpoot in loondienst. Ik vertel je graag hoe een VA jou als drukke en succesvolle ondernemer kan ontzorgen.

Digitale wereld

De digitale wereld ontwikkelt zich steeds sneller en locatie-onafhankelijk werken krijgt steeds meer bekendheid. Welke apparaten gebruik jij allemaal? Een smartphone, I-Pad, laptop, vaste computer en ga zo maar door.

Een voordeel is dat je altijd bereikbaar bent, maar het grote gevaar is dat je 24/7 bezig bent met je bedrijf. De kans dat je de balans kwijtraakt en niet meer toekomt aan de nodige ontspanning is aanwezig.

Vaak denk je als ondernemer dat je alles zelf moet doen, je weet zelf toch het beste hoe het moet.

“LOSLATEN” en “VERTROUWEN”

Dat is wat je bereikt als je samenwerkt met een VA. Een VA is zelf ondernemer en weet hoe ze klanten kan ontzorgen. Met slimme onlinesystemen werkt ze voor de klanten vanaf eigen locatie. Een VA heeft vaak een eigen expertise en als het nodig is werkt zij samen met andere VA’s.

De taken die je aan de VA uitbesteedt worden professioneel opgepakt en binnen de deadlines uitgevoerd. Jouw focus komt te liggen op die taken die je goed kunt en echt leuk vindt.

Je hebt een sparringpartner die helpt je dromen om te zetten in concrete acties en ondernemersdoelen te realiseren.

Voordeel digitale wereld

Een VA werkt online vanaf de eigen locatie. Je werkt samen zonder dat je een werkplek hoeft in te richten. Je kunt contact hebben via Skype/Zoom/Facetime. Soms is het nodig om een persoonlijke afspraak met de VA te maken. Een VA is flexibel en denkt met de klant mee.

Maar hoe bewaakt een VA de balans:

Een VA kiest er vaak voor om vanuit huis te werken. Dit betekent dat werk en privé dicht bij elkaar liggen. Een VA werkt in tijdsblokken waarin ze werkt en focust op de taken van een klant. Klanten die een abonnement hebben voor een aantal uren per maand worden ingepland op vaste blokken per week. En een VA plant wekelijks 1 of 2 tijdsblokken in om ruimte te maken voor extra taken of nieuwe klanten met een eenmalige opdracht. Als klant weet je wanneer de VA voor je werkt en bereikbaar is. Elke VA heeft hiervoor eigen afspraken en communiceert dit duidelijk met de klant.

E-book

Meer info, download het e-book met “Tips & Trics” om samen te werken met een VA.

  

Slim ondernemen is gericht zaken uitbesteden

Samen bereik je meer

Samen op weg naar meer succes