Ik ga op vakantie en neem NIET mee….

Zo begon ik vorige week mijn bericht op LinkedIn. Wat een waardevolle reacties heb ik gekregen en het bericht is door ruim 7000 mensen gelezen. Blijkbaar leeft dit toch bij mensen.

Als we op vakantie gaan begint het al met de vraag “Wat nemen we mee?”.

Ik ben altijd van het veel meenemen om op zoveel mogelijk dingen te zijn voorbereid. Als we met de auto gaan prop ik de auto helemaal vol en als we met het vliegtuig gaan moet ik altijd goed mijn koffers wegen of ze niet te zwaar zijn. Het zit er een beetje in van vroeger, onze vakanties naar Zeeland. De kar ging achter de auto met de fietsen. Maarja, dan was de kar nog niet vol. Mijn zus en ik verzonnen vroeger van alles om mee te nemen en de kar zat altijd vol.

Dit jaar denk ik anders. Ik ga op vakantie en neem niet mee! We gaan in augustus met het vliegtuig. Vorig jaar had ik al naast alle koffers 10 kilo extra bagage bijgeboekt en dat heb ik dit jaar niet gedaan. Mijn laptop gaat ook niet mee. Dit jaar ga ik voor het eerst op vakantie terwijl ik ondernemer ben. Het was nadenken, maar ik heb besloten om de laptop thuis te laten. Het werk voor mijn klanten bereid ik goed voor en ik communiceer duidelijk wanneer ik weg ben. Op e-mails reageer ik als dit nodig is. Waarschijnlijk krijg ik op vakantie veel nieuwe ideeën. Maar dan maak ik een korte notitie op mijn telefoon en werk dit na de vakantie uit.

Twee dagen later begon ik mijn bericht met: Wat neem ik WEL mee op vakantie!

Mijn telefoon gaat wel mee, maar ik wil voorkomen dat ik teveel met e-mail, nieuws en social media bezig ben. Ik ben van plan om alle meldingen uit te schakelen en 1 of 2 keer per dag te kijken. Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit doen in de vakantie met je telefoon en laptop (als je die meeneemt).

Dit bericht is ook vaak gelezen en er kwamen mooie reacties.

Mini break

Afgelopen weekend hebben wij een mini vakantie gehad in Noordwijk. Na een aantal drukke weken hebben we echt een paar dagen rust genomen. Zo belangrijk en op het moment dat je tot rust komt krijg je er ook iets moois voor terug. Nieuwe energie en nieuwe inspiratie.

Dit weekend heb ik mij beperkt tot het schrijven van deze nieuwe blog en heb nieuwe ideeën in een korte notitie op mijn telefoon gezet. De komende weken ga ik dit verder uitwerken.

Wat ik nog wel wil delen is dat ik het beroep VA (Virtueel Assistent) nog wekelijks moet uitleggen aan anderen. Het is onbekend en veel mensen en dus veel ondernemers weten niet wat een VA is en wat een VA doet.

Voor mij een signaal en een opdracht om hier verandering in te brengen.

 “LOSLATEN” en “VERTROUWEN”

Dat is wat je bereikt als je samenwerkt met een VA. Een VA is zelf ondernemer en weet hoe ze klanten kan ontzorgen. Met slimme onlinesystemen werkt ze voor de klanten vanaf eigen locatie. Een VA heeft vaak een eigen expertise en als het nodig is werkt zij samen met andere VA’s.

De taken die je aan de VA uitbesteedt worden professioneel opgepakt en binnen de deadlines uitgevoerd. Jouw focus komt te liggen op die taken die je goed kunt en echt leuk vindt.

Je hebt een sparringpartner die helpt je dromen om te zetten in concrete acties en ondernemersdoelen te realiseren.

SPANNEND

Natuurlijk is het spannend om los te laten en taken door iemand anders te laten doen. Maar besef wel dat het je veel gaat opleveren. Jij hebt tijd om je focus te houden op wat je leuk vindt en om te doen en wat je goed kan. Daarom ben je ondernemer geworden. En misschien wil jij ook wel eens een weekendje rust en dat kan als je alles niet meer alleen hoeft te doen.

STRIPPENKAART

Het grote voordeel van een strippenkaart is dat je niet gelijk ergens aan vast zit. Ik werk ook met een strippenkaart voor 10 uur. Met deze strippenkaart ga ik 10 uur voor jou aan het werk. Is de klus daarna klaar dan geven we elkaar een hand en sluiten we de klus af. Maar wil je meer uitbesteden bekijk dan eens de abonnementen van VA Goed Geregeld. Het grote voordeel is een goedkoper uurtarief en zekerheid in het aantal uren ondersteuning.

Ondernemen is: gericht zaken uitbesteden. samen bereik je meer. samen op weg naar meer succes.